Zonnebril met gepolariseerde glazen

Zonnebril met gepolariseerde glazen: iets voor u?

Misschien kent u de gepolariseerde zonnebril enkel van het merk Polaroid. Maar wist u dat vrijwel elke zonnebril geschikt is voor gepolariseerde glazen? Gepolariseerde glazen bieden uw ogen rust en zorgen voor veel kijkgemak op een zonnige dag.

Wat is een gepolariseerde zonnebril?

Een doorsnee zonnebril met gekleurde glazen vermindert de lichtintensiteit waardoor u beter ziet wanneer de zon schijnt. Maar felle zonnestralen zijn, zelfs met een doorsnee zonnebril, hinderlijk. Een zonnebril met gepolariseerde glazen vermindert niet alleen de lichtintensiteit maar ook de lichtschittering op grote en gladde oppervlakten zoals asfalt, water en sneeuw.

Hoe werkt gepolariseerd glas?

Lichtschittering is de weerkaatsing van (zon)licht op elk voorwerp of oppervlakte. Een deel van licht wordt door het voorwerp geabsorbeerd en een deel wordt weerkaatst. Weerkaatsing gebeurt zowel in horizontale als verticale richting. U heeft veelal te maken met horizontale lichtschittering.

Wanneer heeft u er een nodig?

Een gepolariseerde zonnebril is niet geschikt voor elke situatie. Ga daarom na of u met een van de volgende situaties te maken krijgt, voordat u een gepolariseerde zonnebril aanschaft:

Verkeer

U neemt deel aan het verkeer, als auto- of motorrijder. De zon op het asfalt kan gevaarlijke schitteringen veroorzaken waardoor u minder goed ziet als u achter het stuur zit.

Water

U neemt deel aan waterverkeer. Op het water kunnen hinderlijke zonnestralen in uw ogen weerkaatsen waardoor u zicht verslechtert.

Sneeuw

U gaat graag op wintersport. Zonlicht weerkaatst op sneeuw en zorgt voor een (pijnlijke) schittering in Uw ogen. Een gepolariseerde (sport)-zonnebril biedt dan een uitkomst.

Zonnebril met gepolariseerde glazen

De voordelen van een gepolariseerde zonnebril

  • U ziet het contrast en de kleuren van uw omgeving perfect.
  • U beschermt uw ogen tegen gevaarlijke lichtschittering.
  • U geeft uw ogen rust.

Zó herkent u een gepolariseerde zonnebril

Heeft u uw favoriete zonnebril al gevonden, maar weet u niet of de glazen gepolariseerd zijn? U kunt het als volgt controleren: Houd de zonnebril voor groot oppervlak waar licht op schijnt. Draai de zonnebril vervolgens in een hoek van 90 graden ten opzichte van het licht en bekijk of de lichtschittering toe of afneemt. Zo ja, dan heeft u een gepolariseerde zonnebril in handen.

© Copyright | Alle getoonde prijzen op de website zijn inclusief BTW
Gebruiksvoorwaarden | Privacy | Algemene voorwaarden | Cookies
betaalmogelijkheden ideal visa