Oogscan® laten maken bij Eye Wish Opticiens

Waarom een Oogscan® van belang is
 

Met onze scan worden oogproblemen in een vroeg stadium gesignaleerd door onze opticien. Hij verwijst je – indien nodig – door naar de huisarts of oogarts, om erger te voorkomen. Jouw ogen worden onderzocht op de meest voorkomende oorzaken van slechtziendheid:

Staar

Staar (cataract) is een van de bekendste oogziektes. De ooglens vertroebelt, waardoor licht het netvlies niet goed bereikt en waardoor de scherpte van het zicht afneemt zowel zicht van dichtbij als veraf.

Maculadegeneratie

Maculadegeneratie (MD) is een aandoening van het centrale deel van het netvlies (macula). Het zorgt voor een donkere vlek of waas middenin het gezichtsveld. Bij maculadegeneratie sterven de kegeltjes in de macula af, waardoor scherp zien lastiger wordt.

Glaucoom

Glaucoom beschadigt de oogzenuw, meestal door verhoogde oogdruk. Delen van het buitenste gezichtsveld verdwijnen hierdoor. Glaucoom komt meestal aan beide ogen voor en is vaak een erfelijke aandoening.

Diabetes retinopathie

Diabetici hebben te veel glucose (suiker) in hun bloed, dit geeft een verhoogd risico op retinopathie. Deze aandoening beschadigt de bloedvaatjes in de ogen. Voor een goede behandeling is regelmatige controle van het netvlies belangrijk.


Maak een afspraak

 

Waar kan ik een Oogscan® laten maken?

Onze Oogscan® is geïnstalleerd in geselecteerde winkels. Bekijk of de Eye Wish Opticiens bij jou in de buurt deze unieke meting heeft:

Bergen op Zoom

Breda

Den Bosch

Roosendaal

Rosmalen

Terneuzen

Waalwijk