org-nl_eyewish:/Content Items/2015/201512/oogmeting.png

Een oogmeting bij Eye Wish Opticiens

Heeft u het gevoel dat uw zicht verslechtert of bent u gewoon benieuwd naar de gezondheid van uw ogen? Kom dan naar Eye Wish Opticiens voor een oogmeting. Onze deskundigen staan klaar om u te helpen.

In vijf stappen weten waar u aan toe bent

Uw zicht is een belangrijk zintuig, zo niet het belangrijkste. Het is dan ook zeker geen overbodige luxe om goed voor uw ogen te zorgen. Eye Wish Opticiens adviseert daarom om eens in de twee jaar uw ogen door een opticien of optometrist te laten controleren. In slechts vijf eenvoudige stappen weet u waar u aan toe bent:

  1. Analyse van uw behoeften en eventueel klachten
  2. Eventueel controle van uw huidige bril en/of contactlenzen
  3. Controle van de gezondheid van uw ogen
  4. Meting van uw ogen
  5. Persoonlijk advies

Wij nemen uitgebreid de tijd om deze vijf stappen met u te doorlopen.

Oogmeting voor een bril

Een oogmeting voor een bril duurt gemiddeld 15 tot 30 minuten en wordt uitgevoerd door onze gediplomeerde opticien. Het diploma van deze deskundigen is goedgekeurd door de Rijksoverheid. De oogmeting voor een bril is gratis, mits u een bril koopt. Heeft u geen bril nodig, dan betaalt u natuurlijk niets. Wilt u alleen een oogmeting laten uitvoeren zonder een bril aan te schaffen terwijl u er wel een nodig heeft? Dan betaalt u €39.

Oogmeting voor contactlenzen

De contactlensmetingen en -controles worden uitgevoerd door een contactlensspecialist of een optometrist. De oogmeting voor contactlenzen is uitgebreider dan voor een bril, waarbij een extra diploma vereist is om de meting uit te voeren. Tijdens de oogmeting wordt duidelijk welke lenzen wel en niet geschikt zijn. U heeft vervolgens de mogelijkheid om de lenzen direct uit te proberen, indien voorradig. Een contactlensmeting duurt gemiddeld 15 tot 30 minuten. Deze kost €35 en omvat een startpakket waarbij de aanmeting, de controles, het advies, het leren inzetten en een proefsetje contactlenzen zijn inbegrepen. We adviseren om uw contactlenzen elk half jaar te laten controleren.

Als u nog geen bril of lenzen heeft en zich aan het oriënteren bent, wordt het eerste gedeelte van de meting door een opticien uitgevoerd. Besluit u daarna om voor contactlenzen te kiezen, dan wordt u verder geholpen door een contactlensspecialist.

Het juiste moment om uw ogen te laten meten

Soms verschillen de resultaten van een oogmeting van elkaar als deze op dezelfde dag worden uitgevoerd. Het verschil kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld uw gezondheid, het tijdstip van de meting en de omstandigheden gedurende het onderzoek. Onze tips om het beste uit uw oogmeting te halen:

  • Maak van tevoren een afspraak zodat er genoeg tijd wordt ingeruimd voor een uitgebreid oogonderzoek.
  • Plan de afspraak met Eye Wish Opticiens wanneer u zich fit en uitgerust voelt. Bijvoorbeeld in de ochtend, wanneer u nog niet heeft gewerkt.
  • Informeer uw opticien over medicijngebruik of over een chronische aandoening zoals diabetes. Dit kan van invloed zijn op uw ogen.
  • Neem uw huidige bril of contactlenzen mee en vertel uw opticien wat goed en niet goed is aan uw bril of lenzen.
  • Draagt u contactlenzen? Vervang deze dan 24 uur voor het onderzoek door een bril. Lenzen beïnvloeden de geometrie van het hoornvlies, waardoor het resultaat van de meting niet objectief is.

HOE KUNT U PROFITEREN VAN DEZE SERVICE?

© Copyright | Alle getoonde prijzen op de website zijn inclusief BTW
Gebruiksvoorwaarden | Privacy | Algemene voorwaarden | Cookies
betaalmogelijkheden ideal visa
org-nl_eyewish:/Content Items/2017/01/bwk-footer.png