Ooglaseren en lensimplantaties

Goed zien zonder bril of lenzen

Gewoon kunnen zien, zonder bril of contactlenzen. Dankzij de huidige ontwikkelingen in de geneeskunde is dat tegenwoordig voor steeds meer mensen een mogelijkheid. Ooglaserbehandelingen en lensimplantaties zijn een belangrijk alternatief geworden voor het dragen van een bril of contactlenzen. Onze opticiens informeren je hier graag over. Maak vrijblijvend een afspraak voor de Eye Wish Totaalscan. Je gaat samen met je opticien op zoek naar de beste kijkoplossing voor jou.

Wanneer jouw ogen laten laseren?

Ben je ver- of bijziend? Dan kun je je ogen laten laseren. Bij Eye Wish Opticiens doen we een uitvoerig vooronderzoek om te bepalen of jouw ogen geschikt zijn voor de ooglaserbehandeling. Daarnaast zijn er een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen:

  • Je leeftijd ligt tussen de 18 en 60 jaar.
  • Je oogsterkte is minimaal een half jaar stabiel en de afwijking ligt tussen de -10 en +4,5.
  • Je hebt een goede gezondheid en geen medische klachten.
  • Je bent niet zwanger en geeft minimaal drie maanden geen borstvoeding.

Ooglaserbehandelingen en implantaties

Wanneer kom je in aanmerking voor een ooglaserbehandeling en wanneer voor een lensimplantatie? Dit is afhankelijk van je persoonlijke situatie. We leggen je hieronder het verschil uit tussen de twee behandelingen.

Kosten

Samen met de behandelend oogarts maak je de keuze welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Bergman Clinics werkt met vaste en duidelijke prijzen. Alle stappen voor en na de behandeling zijn inbegrepen, van vooronderzoek tot en met controles. Jouw Eye Wish opticien neemt de mogelijkheden graag met je door en geeft aan de hand daarvan een advies en een prijsindicatie.

Korting en vergoedingen

Ooglaseren en lensimplantaties worden in sommige gevallen (deels) vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Het is mogelijk dat je met een aanvullende verzekering korting krijgt bij Bergman Clinics. Dit verschilt per zorgverzekeraar, per pakket en per jaar. Vraag de exacte vergoeding na bij je zorgverzekeraar.