org-nl_eyewish:/Content Items/2017/10/beeldschermbril.png

Waarom een beeldschermbril?

Een beeldschermbril (computerbril) is een bril die optimaal zicht geeft wanneer u meer dan 2 uur per dag achter de computer zit. Het glas is speciaal gemaakt om dichtbij (tot het toetsenbord) en midden-ver (tot het beeldscherm) comfortabel te kijken; uw ogen raken hierdoor minder vermoeid. Met een beeldschermbril bent u ervan verzekerd dat u scherp ziet én een goede werkhouding kunt aannemen achter de computer. Een goede werkhouding voorkomt klachten zoals hoofd-, schouder- en nekpijn.

Een beeldschermbril voor iedereen!

Hoewel u het niet direct zult verwachten, kunnen mensen die een enkelvoudige bril voor veraf, of helemaal geen bril dragen toch veel comfort ervaren door het gebruik van een beeldschermbril. Door de licht vergrotende werking van een beeldschermbril hoeft u zich niet in te spannen bij het kijken. Mensen die vaak hoofdpijn of schouder- en nekklachten ervaren nadat ze langere tijd achter een scherm hebben gezeten, zouden de beeldschermbril zeker moeten proberen.

Verbeter uw werkhouding met een beeldschermbril

Met een beeldschermbril neemt u een goede werkhouding aan achter uw computer. Dit is in tegenstelling tot de multifocale bril en de leesbril, waarmee u geen goede houding kunt aannemen achter de computer.

org-nl_eyewish:/Content Items/2017/10/zijkant-beeldschermbril.png

Beeldschermbril

Helder en rustig zicht op beeldschermafstand. Dit is niet alleen plezierig voor uw ogen maar voorkomt ook spanning in uw schouders en nek.

org-nl_eyewish:/Content Items/2017/10/zijkant-leesbril.png

LEESBRIL

Een leesbril geeft dichtbij optimaal zicht op een afstand van ongeveer 30 tot 40 cm. Om met een leesbril goed op een beeldscherm te kunnen kijken, moet u erg dicht op het scherm gaan zitten.

org-nl_eyewish:/Content Items/2017/10/zijkant-MFbril.png

MULTIFOCALE BRIL

Een multifocale bril heeft twee optimale kijkgebieden. Een deel voor dichtbij en een deel voor veraf. Het kijkgebied voor de tussenafstand is erg smal. Naar een beeldscherm kijken met een multifocale bril kan zorgen voor een onnatuurlijke houding, wat kan resulteren in nekklachten.

Wat kosten beeldschermglazen?

Bij Eye Wish Opticiens kiest u uit drie verschillende beeldschermglazen. Afhankelijk van uw kijk behoefte en situatie adviseren onze opticiens welk beeldschermglas het beste bij u past. De prijzen variëren tussen de €249 en €399. U kunt kiezen voor Office Standard glazen tot beeldschermglazen van het topmerk Rodenstock. Al onze glazen zijn standaard voorzien van dun glas (1.6) en UltraClean coating: kraswerend, anti-reflectie, waterafstotend, vuilbestendig en anti-statisch.

Book*

Wanneer u veel leest achter uw computer. Ideaal zicht tot 1 meter. €249 - €399 / €99 - €249. * Niet beschikbaar voor Office Standard.

org-nl_eyewish:/Content Items/2017/10/01_Eyewish_Illustratie_Bovenaanzicht_Book.png

PC

Wanneer u vaak op uw beeldscherm kijkt. Ideaal zicht tot 2 meter. €249 - €399 / €99 - €249.
 

org-nl_eyewish:/Content Items/2017/10/02_Eyewish_Illustratie_Bovenaanzicht_Pc.png

Room

Wanneer u vaak verder moet kijken, bijvoorbeeld in een vergadering. Ideaal zicht tot 4 meter. €249 - €399 / €99 - €249.

org-nl_eyewish:/Content Items/2017/10/03_Eyewish_Illustratie_Bovenaanzicht_Room-.png

BLAUW LICHT

Beeldschermen geven veel blauw licht af. Blauw licht veroorzaakt vermoeide ogen en beïnvloedt de aanmaak van melatonine, uw slaaphormoon. Door dit blauwe licht wordt er minder melatonine aangemaakt. Hierdoor denkt uw lichaam dat het langer dag is en ligt u langer wakker voordat u in slaap valt. Een beeldschermbril met BlueClean coating reduceert blauw licht waardoor uw ogen minder vermoeid raken en u 's avonds sneller in slaap valt.

WERKGEVERSBIJDRAGE EN ARBO-WET

Het werken achter een beeldscherm wordt een steeds groter onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden. Volgens de ARBO-wet zijn werkgevers verplicht om medewerkers - die last ondervinden bij het werken achter een beeldscherm - tegemoet te komen in de (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten van de bril. Zo kost uw computerbril u maar een deel van de eigenlijke waarde. Vraag uw werkgever naar de regeling in uw organisatie.

Maak vrijblijvend een afspraak met een opticien of kom naar uw dichtstbijzijnde Eye Wish winkel. We helpen u graag.

© Copyright | Alle getoonde prijzen op de website zijn inclusief BTW
Gebruiksvoorwaarden | Privacy | Algemene voorwaarden | Cookies
betaalmogelijkheden ideal visa