Ray-Ban brillen collectie

Ray-Ban monturen en zonnebrillen

Iconisch, fashionable en draagbaar. Dat zijn de brillen van Ray-Ban. Het van oorsprong Amerikaanse merk domineert al sinds de jaren ‘30 het straatbeeld. De Aviator, Clubmaster & Wayfarer brillen behoren tot de bekendste en meest gedragen zonnebrillen ter wereld. Dit dankt het merk aan de hippe en toch tijdloze designs in combinatie met een hoogwaardige kwaliteit. De meeste glazen zijn vervaardigd van echt kristal voor optimaal zicht, voorzien van 100% UV-bescherming en een krasvaste beschermlaag. Een Ray-Ban herkent u aan het logo op een van de brillenglazen en pootjes.

Ray-Ban Aviator – de pilotenbril

Met de Aviator, uitgebracht in 1937, werd een nieuw succesvol zonnebrillenmerk geboren. Het Amerikaanse Bausch & Lomb richtte Ray-Ban op nadat ze van de Amerikaanse luchtmacht, de opdracht kreeg om een goede en modieuze zonnebril te ontwerpen. Met als resultaat de Aviator. Deze bril werd zowel door de luchtmachtpiloten als het Amerikaanse volk omarmt. Het modieuze uit de opdracht verwerkte het merk in een goudkleurig montuur in combinatie met groene glazen. De iconische ‘pilotenbril’ is nog steeds niet weg te denken uit het straatbeeld en wereldwijd één van de meest verkochte zonnebrillen. Het beste bewijs dat echte stijl tijdloos is. De Aviator is er inmiddels in vele varianten met verschillende kleuren glazen en monturen. Zo is er naast de metalen uitvoering met glas ook een lichtere kunststof variant: de Cats

Ray-Ban Clubmaster

Als Ray-Ban in de jaren ’50 met een nieuw montuur komt, is het succes wederom groot. In de jaren ’50 en ’60 bezit de helft van alle brildragers een Ray-Ban Clubmaster. Omdat het montuur een dikke lijn aan de bovenkant heeft en een dun randje aan de onderkant werd de Clubmaster ook wel ‘brownliner’ genoemd. Het retrodesign van de Clubmaster spreekt ook nu nog veel brildragers aan.

Ray-Ban Wayfarer

Ray-Ban dankt zijn beroemdheid tevens aan het feit dat veel grote namen de brillen droegen in hun films. De filmster onder de Ray-Ban monturen is de Wayfarer. Dit model overtreft het succes van de pilotenbril en was onder andere te zien in de film Top Gun. De Wayfarer maakte de afgelopen jaren een ware comeback. Het design is weer helemaal terug en Ray-Ban introduceerde de New Wayfarer in strakke nieuwe kleuren en prints.

Naast deze iconische brillen, komt Ray-Ban regelmatig met nieuwe modellen en varianten. Ieder jaar bevat de collectie verrassend stijlvolle modellen. Benieuwd welke Ray-Ban zonnebril of montuur het best bij u past? Maak dan online een afspraak of loop eens binnen bij Eye Wish Opticiens bij u in de buurt. Onze ervaren opticiens helpen u graag bij het kiezen van de juiste Ray-Ban.

© Copyright | Alle getoonde prijzen op de website zijn inclusief BTW
Gebruiksvoorwaarden | Privacy | Algemene voorwaarden | Cookies
betaalmogelijkheden ideal visa
org-nl_eyewish:/Content Items/2017/01/bwk-footer.png