Burberry zonnebrillen en brillen

De Burberry zonnebrillen en brillen bestaan uit een grote variëteit aan kleuren en textuur. De monturen zijn geïnspireerd op Burberry's flagship store aan de beroemde Regent Street in London. De collecties zijn een elegante combinatie van klassiek en modern.

Thomas Burberry opende zijn eerste winkel in Basingstoke, Engeland, in 1856. Niet lang daarna verscheen zijn tweede winkel in London. Tijdens het begin van de Eerste Wereldoorlog werd de beroemde trenchcoat geboren vanuit de vraag naar overjassen voor de soldaten. Het alom befaamde Burberry ruit werd in 1924 geïntroduceerd als voering van de trenchcoat. Vanaf de jaren '70 breidde het modehuis zijn collectie uit met kleding en brillen.

Bekijk de collectie

Burberry London England collectie

De Burberry Londen England collectie bestaat uit zonnebrillen en brillen voor dames, met  een oversized logo op de poten. Deze collectie bestond aanvankelijk alleen uit sweatshirts, sjaals en tassen. Inmiddels is het ook vertaald naar moderne en stijlvolle eyewear met ronde, atypische en vierkante vormen. Het resultaat: een moderne brillencollectie met klassieke twist.

Acoustic brillen

De Acoustic brillencollectie is casual en daardoor zeer draagbaar voor de jonge generatie. De Honey Check-serie binnen deze collectie is geïnspireerd door de klassieke Burberry ruit, die subtiel staat afgebeeld op de brillenpoten. De honingkleurige brillen hebben typische uitgesproken vormen, voor een ietwat eigenwijze stijl. Hierdoor is de collectie zowel subtiel als klassiek.