Welke bril past bij mij?

Welke bril past bij mij?

Welke bril het beste bij jou past, hangt af van meerdere elementen. Daarom staan onze stylisten voor je klaar met persoonlijk stijladvies. Ze kijken onder andere naar jouw gezichtsvorm, kleurtype én persoonlijke stijl om te bepalen welke bril het best bij jou past. Hieronder lees je hoe de stylisten te werk gaan en hoe ze je kunnen helpen om jouw perfecte bril te vinden.

Benieuwd naar de brillencollecties van Eye Wish?

Welke bril past bij mij?

Brillen voor elke gezichtsvorm

Brillen kunnen jouw gezicht complementeren of een neutrale uitstraling geven. Daarom is het van belang om erachter te komen welke vorm bril bij jou past. Dat doe je door te kijken naar je gezichtsvorm.

Het is best lastig om zelf de vorm van je gezicht vast te stellen, want het is geen exacte wetenschap. Ontdek daarom samen met onze stylisten hoe je de sterke punten van jouw gezicht benadrukt.

Brillen voor elke gezichtsvorm

Rond

Een rond gezicht is ongeveer even lang als breed en heeft een ronde kaak- en voorhoofd. Bij een rond gezicht passen het beste brilvormen met rechte en hoekige lijnen. Deze benadrukken vaak de wat brede bovenkant van het gezicht en juist niet de ronde wangen en kin.

Lees meer

Ovaal

Een ovaal gezicht is lang en heeft een ronde kaak- en haarlijn. De ovale gezichtsvorm is te herkennen aan de evenwichtige verhoudingen, waarbij de kin smaller is dan het voorhoofd. Omdat deze gezichtsvorm van zichzelf al mooi in evenwicht is, staan hier vrijwel alle brillen goed bij.

Lees meer

Hartvormig

Een hartvormig gezicht is het breedst bij het voorhoofd en wordt geleidelijk smaller richting de kaak. U herkent een hartvormig gezicht aan de hoge jukbeenderen en scherpe kin. Brede en hoekige monturen brengen dit gezicht in balans.

Lees meer

Rechthoekig

Een rechthoekig gezicht is lang en heeft rechte lijnen met even brede jukbeenderen, voorhoofd als kaak. Bij deze gezichtsvorm past een grote bril, deze zorgt voor een optische verkorting van het gezicht. Door de rechte vorm, staan brillen met ronde lijnen het beste.

Lees meer

Vierkant

Een vierkant gezicht is te herkennen aan een hoog voorhoofd, een smalle kin en uitgesproken jukbeenderen. De kaaklijn is bijna even breed als het voorhoofd. Bij een vierkant gezicht staat een ovale, ronde of brede brilvorm, omdat ze het gezicht een zachtere uitstraling geven en de jukbeenderen accentueren.

Lees meer

Driehoekig

Een driehoekig gezicht is het breedst bij de jukbeenderen en wordt geleidelijk smaller richting de kin. Deze gezichtsvorm wordt ook gekenmerkt door een spitse kaaklijn. Bij een driehoekige gezichtsvorm brengen brede en ronde brillen het gezicht in balans.

Lees meer

Hoe kleuren jouw brilkeuze beïnvloeden

Ook kleuren beïnvloeden de keuze van jouw perfecte bril. Daarom maken onze stylisten een kleuranalyse waarbij jouw huidskleur, oog- en haarkleur jouw kleurtype bepalen. Aan de hand daarvan kan de stylist bepalen welke kleur bril het beste bij jou past.

Hoe kleuren jouw brilkeuze beïnvloeden

Ook kleuren beïnvloeden de keuze van jouw perfecte bril. Daarom maken onze stylisten een kleuranalyse waarbij jouw huidskleur, oog- en haarkleur jouw kleurtype bepalen. Aan de hand daarvan kan de stylist bepalen welke kleur bril het beste bij jou past.

Huidskleur
Huidskleur

Kleurtype

Kenmerkend voor een warm type is de gelige ondertoon in je huid. Als je makkelijk bruin wordt en niet snel verbrandt, dan is de kans groot dat je een warm kleurentype bent. Ook hebben warme huidstypes vaak bruin of groene ogen en zwart, bruin of rood haar. Monturen in warme, sprekende kleuren passen daarom perfect bij jouw huid. Denk bijvoorbeeld aan warmbruin, kersenrood of legergroen. Ook felle kleuren staan je goed!

Heb je een bleke, roze of olijfkleurige huid die snel verbrandt en/of niet bruin wordt? Dan ben je waarschijnlijk een koel kleurentype. Een koel kleurtype heeft meestal blauwe of grijzige ogen en blond of bruin haar zonder gouden of rode tinten. In dit geval staan monturen in koele, heldere kleuren jou het best. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren blauw, metaal of antraciet. Ook pastelkleuren zoals roze of zachtgeel staan jou goed.

Oogkleur

Bij bruine ogen past een bruin- of zwartgekleurde bril altijd goed. Als je extra nadruk op je ogen wil leggen, zijn brilmonturen in de kleuren rood, blauw, goud of zilver aan te raden!

Grijze ogen omlijst je met een grijze of zilveren bril als je van een minimalistische uitstraling houdt. Of laat je ogen er juist uitspringen door een paarse, rode of blauwe bril te dragen.

Als je groene ogen hebt en een neutrale uitstraling wil, dan is een montuur in groenachtige kleur aan te raden. Leg je liever accent legt op je ogen? Dan kun je kiezen voor een mahonie, aubergine of dieprode bril.

Ook voor blauwe ogen geldt: als je een rustig ogende bril wilt, dan is blauw een zeer geschikte kleur. Wil je jouw blauwe ogen de hoofdrol laten spelen in jouw gelaat? Ga dan voor een mooie koper-, cognac- of terracottakleur.

Kapsel

Bij een kort kapsel komt je bril altijd goed uit. Kort haar benadrukt namelijk je gezicht en bril.

Heb je lang, volumineus haar? Dan kun je het beste een smal montuur dragen. Veel haar én een grote bril komt vaak wat overweldigend over. Bij lang, steil haar is een bril met kleine of middelkleine glazen een goede keuze. Wil je toch een bril met grote glazen? Knip dan je haar in laagjes om een eentonig geheel te voorkomen of ga voor een pony om variatie in je gezicht aan te brengen.

Bij bruin haar staan metalen of donkere brillen het mooist.

Bij blond haar kun je het beste kiezen voor lichtgekleurde monturen.

Rood haar? Dan staan alle kleuren je goed!

Wil jij gratis persoonlijk stijladvies?

Maak een afspraak met een stylist bij jou in de buurt. Als je geen tijd hebt om langs te komen, dan kun je gratis online stijladvies aanvragen.

Brillen die bij jouw stijl passen

Natuurlijk is smaak ook een belangrijke die meetelt bij de zoektocht naar jouw perfecte bril. Misschien heb je een zakelijke kledingstijl en wil je dat jouw bril daarbij aansluit. Of wellicht ben jij meer het sportieve, casual type dat van een uitgesproken stijl houdt. Ontdek dé brillentrends voor inspiratie of bekijk de collectie in onze webshop.

Vind een stylist
bij jou in de buurt

org-nl_eyewish:/Content Items/2015/stijladvies/vindeenstylist-klein.png

Stijladvies per e-mail
binnen 48 uur

org-nl_eyewish:/Content Items/2015/stijladvies/onlinebriladvies-klein.png

Ontmoet
onze stylisten

org-nl_eyewish:/Content Items/2015/stijladvies/stylisten.png

© Copyright | Alle getoonde prijzen op de website zijn inclusief BTW
Gebruiksvoorwaarden | Privacy | Algemene voorwaarden | Cookies
betaalmogelijkheden ideal visa