Stylist geeft stijladvies welke bril bij klant past
Man en vrouw met perfecte bril bij gezichtsvorm

Hoe kleuren jouw brilkeuze beïnvloeden

Ook kleuren beïnvloeden de keuze van jouw perfecte bril. Daarom maken onze stylisten een kleuranalyse waarbij jouw huidskleur, oog- en haarkleur jouw kleurtype bepalen. Aan de hand daarvan kan de stylist bepalen welke kleur bril het beste bij jou past.

Kleurtype

Kenmerkend voor een warm type is de gelige ondertoon in je huid. Als je makkelijk bruin wordt en niet snel verbrandt, dan is de kans groot dat je een warm kleurentype bent. Ook hebben warme huidstypes vaak bruin of groene ogen en zwart, bruin of rood haar. Monturen in warme, sprekende kleuren passen daarom perfect bij jou. Denk bijvoorbeeld aan warmbruin, kersenrood of legergroen. Ook felle kleuren staan je goed!

Heb je een rozige of olijfkleurige huid die snel verbrandt en/of niet bruin wordt? Dan ben je waarschijnlijk een koel kleurentype. Een koel kleurtype heeft meestal blauwe of grijzige ogen en blond of bruin haar zonder gouden of rode tinten. In dit geval staan monturen in koele, heldere kleuren jou het best. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren blauw, metaal of antraciet. Ook pastelkleuren zoals roze of zachtgeel staan jou goed.

 

Oogkleur

Houd je van een neutrale look? Kies dan voor een bruin- of zwartgekleurde bril. Maar als je wil opvallen, zijn juist brilmonturen in de kleuren rood, blauw, goud of zilver aan te raden!

Grijze ogen omlijst je met een grijze of zilveren bril als je van een minimalistische uitstraling houdt. Of laat je ogen er juist uitspringen door een paarse, rode of blauwe bril te dragen.

Als je groene ogen hebt en een neutrale uitstraling wil, dan is een montuur in groenachtige kleur aan te raden. Leg je liever accent op je ogen? Dan kun je kiezen voor een mahonie, aubergine of dieprode bril.

Ook voor blauwe ogen geldt: als je een rustig ogende bril wilt, dan is blauw een zeer geschikte kleur. Wil je jouw blauwe ogen de hoofdrol laten spelen in jouw gelaat? Ga dan voor een mooie koper-, cognac- of terracottakleur.

 

Kapsel

Bij een kort kapsel komt je bril altijd goed uit. Kort haar benadrukt namelijk je gezicht en bril.

Heb je lang, volumineus haar? Dan kun je het beste een smal montuur dragen. Veel haar én een grote bril komt vaak wat overweldigend over. Bij lang, steil haar is een bril met kleine of middelkleine glazen een goede keuze. Wil je toch een bril met grote glazen? Knip dan je haar in laagjes om een eentonig geheel te voorkomen of ga voor een pony om variatie in je gezicht aan te brengen.

Bij bruin haar staan metalen of donkere brillen het mooist.

Bij blond haar kun je het beste kiezen voor lichtgekleurde monturen.

Rood haar? Dan staan alle kleuren je goed!

Wil jij gratis persoonlijk stijladvies?

Maak een afspraak met een stylist bij jou in de buurt. Als je geen tijd hebt om langs te komen, dan kun je gratis online stijladvies aanvragen.

Advies in de winkel
Online stijladvies

Brillen die bij jouw stijl passen

Natuurlijk is smaak ook een belangrijke die meetelt bij de zoektocht naar jouw perfecte bril. Misschien heb je een zakelijke kledingstijl en wil je dat jouw bril daarbij aansluit. Of wellicht ben jij meer het sportieve, casual type dat van een uitgesproken stijl houdt. Ontdek onze brillentrends voor inspiratie of bekijk de collectie in onze webshop.

Vind een stylist van Eye Wish
Online briladvies van Eye Wish
Stylisten van Eye Wish