Wat zijn multifocale lenzen?

Multifocale (of varifocale) lenzen zijn gemaakt van een siliconen-hydrogel materiaal dat zeer zuurstofdoorlatend is. Tegelijkertijd houden deze contactlenzen vocht goed vast. Bij onze multifocale lenzen zit het leesgedeelte (dus voor dichtbij) in het midden van de lens. Vanuit het centrum vloeit de lens langzaam over naar het gedeelte om in de verte scherp te kunnen zien. Hierdoor zie je gemakkelijker weer scherp op alle afstanden. Omdat deze lenzen je leesbril vervangt, worden het ook wel leeslenzen genoemd.

De kosten van multifocale lenzen verschillen per gekozen merk en gewenste sterkte. Laat je daarom voor de beste lenzensoort en prijs vrijblijvend adviseren door onze opticiens.

Probeer nu 5 paar gratis multifocale daglenzen. 

Voordelen multifocale lenzen

We zetten de voordelen van lenzen op een rij. Multifocale lenzen:

  • Zijn comfortabel en voorkomen droge ogen;

  • Zorgen voor scherp zicht op alle afstanden;

  • Zijn één kijkoplossing voor diverse oogafwijkingen;

  • Geven volledige bewegingsvrijheid: ideaal tijdens het sporten;

  • Bieden een breed blikveld.

We hebben bovendien torische lenzen in het assortiment. Torische multifocale lenzen zijn geschikt voor ogen met een cilindrische afwijking.

Wennen aan multifocale lenzen

Multifocale lenzen zijn maatwerk: ze moeten volledig op jouw ogen afgestemd worden. Het aanmeten van lenzen verloopt daarom vaak in stappen. Allereerst zullen onze contactlensspecialist jouw ogen uitgebreid meten. Vervolgens kun je thuis met een probeersetje ervaren of de lenzen iets voor je zijn. En tijdelijk kun je 5 paar multifocale daglenzen gratis proberen

Tijdens deze proefperiode controleren wij jouw ogen nog een keer. Om het beste te wennen aan multifocale lenzen, bouw je langzaam de draagperiode op. In de proefperiode mag je ook - als jouw eerste keuze toch niet helemaal bevalt – een ander merk lenzen uitproberen. Wanneer de contactlensspecialist constateert dat jouw maximale zicht is bereikt, zijn de metingen klaar en jouw perfecte lenzen ook.

Toch liever meer weten over de multifocale bril? Lees dan hier verder. Als je persoonlijk advies wilt over welke multifocaal optie bij jouw levensstijl past, kun je een afspraak maken bij een winkel in de buurt.

Maak een afspraak