Multifocale lenzen

Met multifocale lenzen ziet u zowel dichtbij als veraf scherp. Deze zachte contactlenzen zijn daardoor het perfecte alternatief voor uw multifocale bril of leesbril. Eye Wish Opticiens heeft diverse opties voor deze multifocale kijkoplossing: daglenzen, weeklenzen en maandlenzen.

Wat zijn multifocale lenzen?

Multifocale lenzen zijn gemaakt van een siliconen-hydrogel materiaal dat zeer zuurstofdoorlatend is. Tegelijkertijd houden deze lenzen vocht goed vast. Bij onze multifocale lenzen zit het leesgedeelte (dus voor dichtbij) in het midden van de lens. Vanuit het centrum vloeit de lens langzaam over naar het gedeelte om in de verte scherp te kunnen zien. Hierdoor ziet u gemakkelijker weer scherp op alle afstanden.

De kosten van multifocale lenzen verschillen per gekozen merk en gewenste sterkte. Laat u daarom voor de beste lenzensoort en prijs vrijblijvend adviseren door onze opticiens.
Profiteer van onze tijdelijke aanbieding en probeer gratis onze nieuwe multifocale daglenzen*. U betaalt hiervoor ook geen aanmeetkosten.

Voordelen multifocale lenzen

We zetten de voordelen van lenzen op een rij.
Multifocale lenzen:

  • Zijn comfortabel en voorkomen droge ogen;
  • Zorgen voor scherp zicht op alle afstanden;
  • Zijn één kijkoplossing voor diverse oogafwijkingen;
  • Geven volledige bewegingsvrijheid: ideaal tijdens het sporten;
  • Bieden een breed blikveld.

We hebben bovendien torische lenzen in het assortiment. Torische multifocale lenzen zijn geschikt voor ogen met een cilindrische afwijking.

Wennen aan multifocale lenzen

Multifocale lenzen zijn maatwerk: ze moeten volledig op uw ogen afgestemd worden. Het aanmeten van lenzen verloopt daarom vaak in stappen. Allereerst zullen onze contactlensspecialist uw ogen uitgebreid meten. Vervolgens kunt u thuis met een probeersetje ervaren of de lenzen iets voor u zijn.

Tijdens deze proefperiode controleren wij uw ogen nog een keer. Om het beste te wennen aan multifocale lenzen, bouwt u langzaam de draagperiode op. In de proefperiode mag u ook - als uw eerste keuze toch niet helemaal bevalt – een ander merk lenzen uitproberen. Wanneer de contactlensspecialist constateert dat uw maximale zicht is bereikt, zijn de metingen klaar en uw perfecte lenzen ook.

Toch liever meer weten over de multifocale bril? Lees dan hier verder. Als u persoonlijk advies wil over welke multifocaal optie bij uw levensstijl past, kunt u een afspraak maken bij een winkel in de buurt.

© Copyright | Alle getoonde prijzen op de website zijn inclusief BTW
Gebruiksvoorwaarden | Privacy | Algemene voorwaarden | Cookies | Cookie instellingen
betaalmogelijkheden ideal visa