Wat zijn harde lenzen?

Harde lenzen noemen we tegenwoordig meestal ‘vormvaste lenzen’. Ten opzichte van zachte contactlenzen zijn harde lenzen wel letterlijk harder, maar ten opzichte van 10 tot 15 jaar geleden zijn harde lenzen van een veel zachter kunststof gemaakt. Hierdoor is het draagcomfort sterk verbetert en laten harde contactlenzen tegenwoordig ook zuurstof door.

De voordelen van harde lenzen

Harde lenzen zijn duurzaam en goedkoop vergeleken met bijvoorbeeld dag- of weeklenzen. Afhankelijk van het materiaal en de manier waarop je ze gebruikt, gaan onze vormvaste harde lenzen één tot enkele jaren mee. Omdat Eye Wish Opticiens harde lenzen volledig op maat maakt, geven harde lenzen je een scherper zicht dan de meeste andere lenzen.

Omdat je harde lenzen een jaar of langer draagt, is het belangrijk dat je ze dagelijks goed reinigt en onderhoudt. Een voordeel van harde lenzen is dat je door het harde materiaal sneller vuiltjes opmerkt.

Harde lenzen uitproberen?

Onze contactlensspecialisten helpen je graag met het kiezen en aanmeten van de juiste lenzen. Aan de hand van een uitgebreide oogmeting wordt gekeken welke lenzen je het beste zicht geven en welke lenzen het beste passen bij jouw leefstijl. Voor deze eenmalige contactlensaanmeting betaal je 35 euro. Wanneer je voor harde lenzen kiest, dan worden deze speciaal voor jou op maat gemaakt.

Omdat je harde lenzen een jaar of langer draagt, raden wij je aan om je ogen en contactlenzen regelmatig te laten controleren bij een van de ervaren contactlensspecialisten van Eye Wish Opticiens. Kom langs bij een Eye Wish Opticien bij jou in de buurt of maak eenvoudig online een afspraak.