Wat zijn harde lenzen?

Harde lenzen noemen we tegenwoordig meestal ‘vormvaste lenzen’. Ten opzichte van zachte contactlenzen zijn harde lenzen wel letterlijk harder, maar in vergelijking met 10 tot 15 jaar geleden zijn harde lenzen inmiddels van een veel zachter kunststof gemaakt. Hierdoor is het draagcomfort sterk verbeterd en laten harde contactlenzen tegenwoordig ook zuurstof door.

De voordelen van harde lenzen

  • Goedkoop in vergelijking met dag- of weeklenzen
  • Volledig op maat gemaakt
  • Scherpste zicht
  • Duurzame keuze
  • Gaan één tot enkele jaren mee
  • Door het hardere materiaal merk je vuiltjes op de lens snel op

Harde lenzen uitproberen?

Onze contactlensspecialisten helpen je graag met het kiezen en aanmeten van de juiste lenzen. Aan de hand van een uitgebreide oogmeting wordt gekeken welke lenzen je het beste zicht geven en welke lenzen het beste passen bij jouw leefstijl. Voor deze eenmalige contactlensaanmeting betaal je 35 euro. Wanneer je voor harde lenzen kiest, dan worden deze speciaal voor jou op maat gemaakt. Ook gebruik je lenzenvloeistof speciaal voor harde lenzen.

Omdat je harde lenzen een jaar of langer draagt, raden wij je aan om je ogen en contactlenzen regelmatig te laten controleren bij een van de ervaren contactlensspecialisten van Eye Wish Opticiens. Kom langs bij een Eye Wish Opticien bij jou in de buurt of maak eenvoudig online een afspraak.

Heb je al harde lenzen en wil je graag een nieuwe set bestellen?

Bestel hier je harde lenzen