Vrouw lacht naar de camera en draagt contactlenzen

Onze lenzen

Soms verschillen de resultaten van een oogmeting van elkaar als deze op dezelfde dag worden uitgevoerd. Het verschil kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld je gezondheid, het tijdstip van de meting en de omstandigheden gedurende het onderzoek. Onze tips om het beste uit je oogmeting te halen:

  • Maak van tevoren een afspraak zodat er genoeg tijd wordt ingeruimd voor de oogmeting en oogcontrole.

  • Plan de afspraak met Eye Wish Opticiens wanneer je je fit en uitgerust voelt. Bijvoorbeeld in de ochtend, wanneer je nog niet hebt gewerkt.

  • Informeer de opticien over medicijngebruik of over een chronische aandoening zoals diabetes. Dit kan van invloed zijn op je ogen.

  • Neem je huidige bril mee en vertel de opticien wat goed en niet goed is aan je bril.

  • Draag je contactlenzen? Doe je contactlenzen 24 uur voor het onderzoek uit. Lenzen beïnvloeden namelijk de geometrie van het hoornvlies, waardoor het resultaat van de meting niet objectief is. Je kunt wel een bril dragen voor het onderzoek.

Welke lenzen zijn het beste voor jou? Dat weet je na onze oogmeting

Elk oog is anders. Daarom bepaalt een oogmeting welke lenzen het beste bij jou passen. De contactlensmetingen en -controles worden uitgevoerd door een contactlensspecialist of een optometrist. Deze oogmeting is uitgebreider dan voor een bril, en een extra diploma is vereist. 

Een contactlensmeting duurt gemiddeld 15 tot 30 minuten. Je betaalt hiervoor een vast bedrag van 35 euro, met uitzondering van de oogmeting voor nachtlenzen. Vervolgens krijg je een gratis proefsetje contactlenzen mee voor thuis. We adviseren om je contactlenzen elk half jaar te laten controleren. De controles zijn gratis. Maak nu een afspraak voor een contactlensmeting of –controle.

Lenzenvloeistof van Eyexpert en een lenzendoosje