Man en vrouw dragen beide een multifocale bril

Wat is multifocaal?

Multifocaal is glas dat bestaat uit meerdere sterktes zodat je met bijziendheid & verziendheid weer optimaal kunnen genieten van scherp zicht. Het verschil tussen multifocaal glas en bifocaal glas is dat bifocaal uit slechts twee sterktes bestaat. Multifocaal heeft eveneens een tussengedeelte waardoor de ogen meer rust krijgen. Varifocaal glas is hetzelfde als multifocaal glas.

Alle brillenglazen van Eye Wish zijn voorzien van een kraswerende coating om beschadigingen te voorkomen. Daarnaast hebben ze een anti-reflecterende laag om vervelende schitteringen te weren.

Te weinig tijd voor het onderhoud van je bril? Dan is de waterafstotende, vuilbestendige en antistatische glascoating aan te raden. Deze wordt niet alleen minder snel vuil, maar maakt ook makkelijker schoon.

Het belangrijkste deel van je brillenglas is meestal het midden: hierin wordt de gewenste afwijking geslepen. Aan de zijkanten van eenvoudig treedt mogelijk een vertekening op: het zicht is hier minder scherp. Wanneer je je brillenglazen op al deze punten laat slijpen, heb je minder last van vertekend beeld en zie je in alle hoeken scherp.

Ben je regelmatig buiten of zit je dagelijks meer dan twee uur achter een beeldscherm? Dan zijn glazen met extra uv-bescherming en/of blauwlichtfilter aan te raden.

Lees je veel voor werk of op eigen gelegenheid? Laat dan de kijk- en leesgebieden in breedte aanpassen voor een nog beter zicht.

Wil je jouw nieuwe bril volledig afstemmen op jouw gezicht? Dat kan! Op basis van zeven unieke meetpunten maken wij jouw bril perfect op maat.

Genieten van de Premium Services die Rodenstock brillenglazen je bieden? Wanneer je kiest voor het Superior glaspakket, ga je zonder zorgen naar het buitenland. Rodenstock verleent namelijk ook in het buitenland hun garanties en services aan.

Wanneer je een bril met Rodenstock brillenglazen koopt, geniet je van de garanties en services van Rodenstock.

  • 6 maanden tevredenheidsgarantie op glazen: als je niet tevreden bent met je nieuwe brillenglazen, kun je deze tot zes maanden laten vervangen door een ander product uit het assortiment met dezelfde sterkte. Met bijbetaling kun je je glas een upgrade geven, indien gewenst. Bij de tevredenheidsgarantie van Rodenstock kun je geen aanspraak maken op vergoeding van het aankoopbedrag.
  • Twee jaar kwaliteitsgarantie op brillenglazen: als de brillenglazen binnen twee jaar na aankoop een productiefout blijken te vertonen, krijg je gratis identieke glazen ter vervanging.
  • Drie jaar kwaliteitsgarantie op premiumcoatings: je krijgt 3 jaar garantie op de premiumcoatings van Rodenstock.
  • Traveller service: Als je je multifocale bril beschadigt of kwijtraakt tijdens een vakantie of werkbezoek in het buitenland, stuurt Rodenstock een noodbril voor veraf en voor dichtbij naar het verblijfadres. Intussen kan de opticien aan de slag met het maken van je nieuwe multifocale bril. Bij thuiskomt lever je de noodbrillen weer in en haal je je nieuwe bril op.

Multifocale lenzen

Multifocale lenzen bestaan eveneens uit verschillende sterktes zodat je geniet van de voordelen van lenzen én multifocaal. Zo zijn lenzen met multifocale kijkoptie handig tijdens het sporten, autorijden en televisiekijken. De kosten van multifocale lenzen hangen af van de gewenste sterktes.

Meer over multifocale lenzen