Beste winkelketen & retailer van het jaar
2 maanden omruilgarantie
Gratis onderhoud & controle

Met het wisselvallige weer in Nederland kan het gebeuren dat jij je zonnebril vergeet. Dan zijn meekleurende glazen een goede uitkomst. Deze glazen kleuren namelijk mee met de intensiteit van UV-licht. Maak een afspraak in de winkel of vind hier meer informatie over meekleurende glazen.

Meekleurende glazen

664 Resultaten
Relevant

Meekleurende glazen: dé kijkoplossing voor wisselvallig weer

Het ene moment is het bewolkt en het andere moment schijnt de zon. Had je nu maar je zonnebril meegenomen! Loop je vaak tegen dit probleem aan? Dan is het een goed idee om over te stappen op een bril met meekleurende glazen. De naam zegt het al: deze glazen kleuren mee met de intensiteit van UV-licht. Zodra het UV-licht toeneemt, kleuren de glazen binnen één tot anderhalve minuut donker en wanneer het UV-licht afneemt, worden ze weer lichter. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken om het vergeten van je zonnebril! 

Lees meer over:

  • De voordelen van meekleurende glazen

  • Hoe meekleurende glazen precies werken

  • Een bril met meekleurende glazen kopen

De voordelen van meekleurende glazen

Met een bril met meekleurende glazen heb je altijd je zonnebril bij de hand. Maar dat is niet het enige voordeel! We zetten alle voordelen van meekleurende glazen op een rij:

  • Voordelig: als je kiest voor een bril met meekleurende glazen, dan koop je in feite twee brillen in één. Het is dus niet nodig om óók een zonnebril op sterkte te kopen. 

  • Bescherming tegen UV-straling: een bril met meekleurende glazen beschermt, net als een gewone zonnebril, je ogen tegen schadelijke UV-straling. 

  • Geen gedoe meer met afwisselen: je hoeft niet meer continu te wisselen tussen je gewone bril en je zonnebril. Zeker op een half bewolkte dag scheelt dat een hoop gedoe. 

Zo werken meekleurende glazen

Meekleurende glazen bevatten moleculen die reageren op licht en vervolgens een chemische reactie veroorzaken. Hoe feller het UV-licht, hoe donkerder de glazen. Hoe lang het precies duurt tot de glazen verkleuren, wisselt per type glas en per fabrikant. Ook temperatuur speelt hierbij een rol: hoe hoger de temperatuur, hoe langer het duurt voordat de glazen verkleuren. ‘s Zomers duurt het dus langer voordat de glazen volledig verkleurd zijn dan ‘s winters. Bij Eye Wish kun je onder andere kiezen voor Transitions Gen 8 meekleurende glazen, die 30% sneller kleuren dan gewone meekleurende glazen. 

Een bril met meekleurende glazen kopen bij Eye Wish

Ben je benieuwd of meekleurende glazen iets voor jou zijn? Kom dan langs in één van onze winkels. Daar helpen we je graag met het maken van de juiste keuze. Ga je voor het eerst een bril dragen? Of is het alweer even geleden dat je voor het laatst je ogen hebt laten opmeten? Laat dan direct je ogen opmeten door een van onze opticiens. 

Afspraak oogmeting

Heb je jouw ogen pas nog laten opmeten en ligt jouw sterkte tussen de -5 en +5? Dan bestel je jouw nieuwe bril met meekleurende glazen eenvoudig online. 

Bekijk alle brillen

De voordelen van Eye Wish

Kun je niet wennen aan je nieuwe meekleurende glazen of aan je sterkte? Met onze goed-zicht-garantie ruil je jouw nieuwe brilglazen kosteloos binnen twee maanden om. Meer weten? Bekijk al onze services en garanties.