Gratis onderhoud & controle
2 maanden omruilgarantie

De voordelen van meekleurende glazen

Met een bril met meekleurende glazen heb je altijd je zonnebril bij de hand. Maar dat is niet het enige voordeel! We zetten alle voordelen van meekleurende glazen op een rij:

  • Voordelig: als je kiest voor een bril met meekleurende glazen, dan koop je in feite twee brillen in één. Het is dus niet nodig om óók een zonnebril op sterkte te kopen. 

  • Bescherming tegen UV-straling: een bril met meekleurende glazen beschermt, net als een gewone zonnebril, je ogen tegen schadelijke UV-straling. 

  • Geen gedoe meer met afwisselen: je hoeft niet meer continu te wisselen tussen je gewone bril en je zonnebril. Zeker op een half bewolkte dag scheelt dat een hoop gedoe. 

Zo werken meekleurende glazen

Meekleurende glazen bevatten moleculen die reageren op licht en vervolgens een chemische reactie veroorzaken. Hoe feller het UV-licht, hoe donkerder de glazen. Hoe lang het precies duurt tot de glazen verkleuren, wisselt per type glas en per fabrikant. Ook temperatuur speelt hierbij een rol: hoe hoger de temperatuur, hoe langer het duurt voordat de glazen verkleuren. ‘s Zomers duurt het dus langer voordat de glazen volledig verkleurd zijn dan ‘s winters. Bij Eye Wish kun je onder andere kiezen voor Transitions Gen 8 meekleurende glazen, die 30% sneller kleuren dan gewone meekleurende glazen. 

Herkenbaar die felle zon in je ogen? Je kunt ervoor kiezen om je bril te voorzien van meekleurende glazen. Dit zijn heldere glazen die op de sterkte van het licht reageren. Als je naar buiten gaat en de zon schijnt, kleuren de glazen donker. Zo heb je dus een zonnebril op sterkte. Binnenshuis zijn de glazen transparant en heb je een normale bril.

Een bril met meekleurende glazen kopen bij Eye Wish

Ben je benieuwd of meekleurende glazen iets voor jou zijn? Kom dan langs in één van onze winkels. Daar helpen we je graag met het maken van de juiste keuze. Ga je voor het eerst een bril dragen? Of is het alweer even geleden dat je voor het laatst je ogen hebt laten opmeten? Laat dan direct je ogen opmeten door een van onze opticiens. 

Afspraak oogmeting

Heb je jouw ogen pas nog laten opmeten en ligt jouw sterkte tussen de -5 en +5? Dan bestel je jouw nieuwe bril met meekleurende glazen eenvoudig online. 

Bekijk alle brillen

Kun je niet wennen aan je nieuwe meekleurende glazen of aan je sterkte? Met onze goed-zicht-garantie ruil je jouw nieuwe brilglazen kosteloos binnen twee maanden om. Meer weten? Bekijk al onze services en garanties.

Zoek een opticien in je buurt

Typ 2 of meer tekens voor resultaten. Als de resultaten voor automatisch aanvullen beschikbaar zijn, gebruikt u de pijlen omhoog en omlaag om te bekijken en Enter om te selecteren. Touch bedenkt gebruikers, verken door aanraking of met veegbewegingenGeen resultaten gevonden, gebruik down om je huidige locatie te delen