Perfecte brillenglazen
passend bij uw kijkgedrag

Draagt u een bril voor scherp zicht in de verte, achter een beeldscherm, tijdens het lezen, autorijden of sporten? Eye Wish Opticiens heeft glazen die perfect passen bij uw kijkwensen. Van extra dun glas tot glazen met een BlueClean coating.

Perfecte brillenglazen
passend bij uw kijkgedrag

Draagt u een bril voor scherp zicht in de verte, achter een beeldscherm, tijdens het lezen, autorijden of sporten? Eye Wish Opticiens heeft glazen die perfect passen bij uw kijkwensen. Van extra dun glas tot glazen met een BlueClean coating.

Wat is een computerbril?

Een computerbril of beeldschermbril is een bril die optimaal zicht geeft achter de computer. Het glas wordt speciaal op sterkte gemaakt om dichtbij (tot het toetsenbord) en midden-ver (tot het beeldscherm) scherp te kunnen zien. Hierdoor spannen uw ogen minder in en raken ze minder vermoeid. Met een computerbril neemt u als vanzelf een goede werkhouding aan achter het beeldscherm. Een goede werkhouding voorkomt klachten zoals hoofd-, schouder- en nekpijn.

Onze opticiens bekijken of uw ogen profijt hebben van een computerbril. Dit doen ze door uitgebreid de gezondheid van uw ogen te controleren. Door een afspraak te maken, kunnen we u alle tijd en aandacht geven die u verdient. Tijdelijk ontvangt u uw merkmontuur tot €250 helemaal gratis*.

Wanneer heeft u een computerbril nodig?

Als u merkt dat u aan het einde van de dag prikkelende of vermoeide ogen heeft, dan kan dit een teken zijn dat uw ogen teveel moeten inspannen. Of als u bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn, schouder- of nekklachten ervaart door veel computerwerk. Een computerbril biedt verlichting als u meer dan twee uur per dag achter een beeldscherm zit. Doordat de bril u op de juiste afstand scherp laat zien, zit u niet meer gebogen achter het bureau.

Wat doet een blauwlichtfilter?

Het blauwe ledlicht van beeldschermen is erg vermoeiend is voor uw ogen. Daarnaast vermindert het licht de aanmaak van melatonine, uw slaaphormoon. Een grote hoeveelheid blauwlicht brengt uw bioritme van slag: uw lichaam denkt dat het langer dag is waardoor het langer duurt voor u in slaap valt.

U kunt ervoor kiezen om uw bril uit te rusten met BlueClean filter: dit reduceert blauw licht waardoor uw ogen minder vermoeid raken en u 's avonds sneller in slaap valt.

Het verschil tussen de computerbril, leesbril en multifocale bril

Met een computerbril neemt u een goede werkhouding aan achter uw beeldscherm. Dit is in tegenstelling tot de multifocale bril en de leesbril.

org-nl_eyewish:/Content Items/2017/10/zijkant-beeldschermbril.png

Computerbril

Helder en rustig zicht op beeldschermafstand. Dit is niet alleen plezierig voor uw ogen maar het voorkomt ook spanning in uw schouders en nek.

org-nl_eyewish:/Content Items/2017/10/zijkant-leesbril.png

Leesbril

Een leesbril geeft dichtbij optimaal zicht, op een afstand van ongeveer 30 tot 40 cm. Om met een leesbril goed op een beeldscherm te kunnen kijken, moet u erg dicht op het scherm gaan zitten.

org-nl_eyewish:/Content Items/2017/10/zijkant-MFbril.png

Multifocale bril

Een multifocale bril heeft twee optimale kijkgebieden. Een deel voor dichtbij en een deel voor veraf. Het kijkgebied voor de tussenafstand is erg smal. Naar een beeldscherm kijken met een multifocale bril kan zorgen voor een onnatuurlijke houding, wat kan resulteren in nekklachten.

De verschillende opties

Book*

Wanneer u veel leest achter uw computer. Ideaal zicht tot 1 meter. * Niet beschikbaar voor Office Standard.

org-nl_eyewish:/Content Items/2017/10/01_Eyewish_Illustratie_Bovenaanzicht_Book.png

PC

Wanneer u vaak op uw beeldscherm kijkt. Ideaal zicht tot 2 meter.
 

org-nl_eyewish:/Content Items/2017/10/02_Eyewish_Illustratie_Bovenaanzicht_Pc.png

Room

Wanneer u vaak verder moet kijken, bijvoorbeeld in een vergadering. Ideaal zicht tot 4 meter.

org-nl_eyewish:/Content Items/2017/10/03_Eyewish_Illustratie_Bovenaanzicht_Room-.png

Wat kost een computerbril?

Bij Eye Wish Opticiens kiest u uit drie verschillende beeldschermglazen. Afhankelijk van uw kijkbehoefte en -situatie adviseren onze opticiens welk beeldschermglas het beste bij u past. De prijzen variëren tussen de €249 en €399. U kunt kiezen voor Office Standard glazen tot beeldschermglazen van het topmerk Rodenstock. Al onze glazen zijn standaard voorzien van dun glas (1.6) en UltraClean coating: kraswerend, anti-reflectie, waterafstotend, vuilbestendig en anti-statisch.

Ontvangt u een vergoeding (van uw werkgever)?

Het werken achter een beeldscherm wordt een steeds groter onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden. Volgens de Arbowet zijn werkgevers verplicht om medewerkers - die last ondervinden bij het werken achter een beeldscherm - tegemoet te komen in de (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten van de bril. Zo kost uw computerbril u maar een deel van de eigenlijke waarde. Vraag uw werkgever naar de regeling in uw organisatie.

Maak vrijblijvend een afspraak met een opticien of kom naar uw dichtstbijzijnde Eye Wish winkel. We helpen u graag.

© Copyright | Alle getoonde prijzen op de website zijn inclusief BTW
Gebruiksvoorwaarden | Privacy | Algemene voorwaarden | Cookies | Cookie instellingen
betaalmogelijkheden ideal visa