Wat is een beeldschermbril?

Een beeldschermbril of computerbril is een bril die optimaal zicht geeft achter de computer. Het glas wordt speciaal op sterkte gemaakt om dichtbij (tot het toetsenbord) en midden-ver (tot het beeldscherm) scherp te kunnen zien. Hierdoor hoeven je ogen minder inspanning te verrichten en raken ze minder vermoeid. Met een computerbril neem je vanzelf een goede werkhouding aan achter het beeldscherm. Dit voorkomt klachten zoals hoofd-, schouder- en nekpijn. Bij Eye Wish vinden we het belangrijk dat je altijd een model vindt dat bij je past. Daarom kunnen al onze brillen worden voorzien van computerglas. Je krijgt nu tijdelijk twee brillen voor de prijs van één + een cadeaubon.

Bekijk onze collectie 

Wanneer heb je een beeldschermbril nodig?

Als je merkt dat je aan het einde van de dag prikkelende of vermoeide ogen hebt, dan kan dit een teken zijn dat je ogen te veel moeten inspannen. Een ander symptoom is wanneer je bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn of schouder- en nekklachten ervaart door veel computerwerk. Een computerbril is al een goed idee als je meer dan twee uur per dag achter een beeldscherm zit. Doordat de bril je op de juiste afstand scherp laat zien, zit je niet meer voorovergebogen achter het bureau.

Wat kost een beeldschermbril?

Bij Eye Wish heb je de keuze uit drie verschillende beeldschermglazen. Afhankelijk van jouw kijkbehoefte en -situatie adviseren onze opticiens welk beeldschermglas het beste bij je past. De prijzen variëren tussen de 249 euro en 399 euro. Je kan kiezen voor Office Standard glazen tot beeldschermglazen van het topmerk Rodenstock. Al onze glazen zijn standaard voorzien van dun glas (1.6) en UltraClean coating: kraswerend, anti-reflectie, waterafstotend, vuilbestendig en anti-statisch.

Wat doet een blauw-licht-filter?

Het blauwe led-licht van een beeldscherm is erg vermoeiend voor jouw ogen. Daarnaast vermindert dit licht de aanmaak van melatonine, je slaaphormoon. Een grote hoeveelheid blauw-licht brengt je bioritme in de war: je lichaam denkt dat het langer dag is waardoor het langer kan duren voordat je in slaap valt. Je kunt ervoor kiezen om jouw gewone bril- of beeldschermglazen uit te rusten met een BlueClean filter: dit filter reduceert blauw-licht waardoor je ogen minder snel vermoeid raken en je 's avonds beter in slaap valt.

Wat is het verschil tussen een beeldschermbril en een leesbril en multifocale bril?

Met een computerbril neem je een goede werkhouding aan achter jouw beeldscherm. Om je een goed beeld te geven van het verschil laten we je een voorbeeld zien van de werkhouding van iemand met een leesbril en een multifocale bril

Wat zijn de glasopties?

Wanneer je een computerbril gaat aanschaffen kun je uit verschillende glasopties kiezen. Belangrijk is dat je hierbij rekening houdt met je dagelijkse bezigheden. Zit je bijvoorbeeld vaak in een vergadering en moet je dus zowel dichtbij als veraf goed zien met je beeldschermbril? Kies dan voor de glasoptie 'ruimte'. 

Andere vragen over de computerbril