Onze opticiens bekijken of jouw ogen profijt hebben van een computerbril. Dit doen ze door uitgebreid de conditie van je ogen te controleren. Door een afspraak te maken, kunnen we je alle tijd en aandacht geven die je verdient.

Maak een afspraak

Wanneer heb je een beeldschermbril nodig?

Als je merkt dat je aan het einde van de dag prikkelende of vermoeide ogen hebt, dan kan dit een teken zijn dat je ogen te veel moeten inspannen. Of als je bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn, schouder- of nekklachten ervaart door veel computerwerk. Een computerbril biedt verlichting als je meer dan twee uur per dag achter een beeldscherm zit. Doordat de bril je op de juiste afstand scherp laat zien, zit je niet meer gebogen achter het bureau.

Wat doet een blauwlichtfilter?

Het blauwe ledlicht van beeldschermen is erg vermoeiend voor jouw ogen. Daarnaast vermindert het licht de aanmaak van melatonine, je slaaphormoon. Een grote hoeveelheid blauwlicht brengt je bioritme van slag: je lichaam denkt dat het langer dag is waardoor het langer duurt voordat je in slaap valt.

Je kunt ervoor kiezen om jouw bril of beeldschermbril uit te rusten met BlueClean filter: dit reduceert blauw licht waardoor je ogen minder vermoeid raken en je 's avonds sneller in slaap valt.

Het verschil tussen de beeldschermbril, leesbril en multifocale bril

Met een computerbril neem je een goede werkhouding aan achter jouw beeldscherm. Dit is in tegenstelling tot de multifocale bril en de leesbril.

De verschillende glasopties

Wat kost een beeldschermbril?

Bij Eye Wish Opticiens heb je de keuze uit drie verschillende beeldschermglazen. Afhankelijk van jouw kijkbehoefte en -situatie adviseren onze opticiens welk beeldschermglas het beste bij je past. De prijzen variëren tussen de 249 euro en 399 euro. Je kan kiezen voor Office Standard glazen tot beeldschermglazen van het topmerk Rodenstock. Al onze glazen zijn standaard voorzien van dun glas (1.6) en UltraClean coating: kraswerend, anti-reflectie, waterafstotend, vuilbestendig en anti-statisch.

Ontvang je een vergoeding (van je werkgever)?

Het werken achter een beeldscherm wordt een steeds groter onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden. Volgens de Arbowet zijn werkgevers verplicht om medewerkers - die last ondervinden bij het werken achter een beeldscherm - tegemoet te komen in de (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten van de bril. Zo kost jouw beeldschermbril je maar een deel van de eigenlijke waarde. Vraag je werkgever naar de regeling binnen jouw organisatie.

Maak vrijblijvend een afspraak met een opticien of kom naar jouw dichtstbijzijnde Eye Wish winkel. We helpen je graag.