Beeldschermbril

Wat is een beeldschermbril?

Een beeldschermbril of computerbril is een bril die optimaal zicht geeft achter de computer. Het glas wordt speciaal op sterkte gemaakt om dichtbij (tot het toetsenbord) en midden-ver (tot het beeldscherm) scherp te kunnen zien. Hierdoor spannen je ogen minder in en raken ze minder vermoeid. Met een computerbril neem je als vanzelf een goede werkhouding aan achter het beeldscherm. Een goede werkhouding voorkomt klachten zoals hoofd-, schouder- en nekpijn. Tijdelijk krijg je bij aankoop van een complete bril een merkzonnebril cadeau.*

Onze opticiens bekijken of jouw ogen profijt hebben van een computerbril. Dit doen ze door uitgebreid de conditie van je ogen te controleren. Door een afspraak te maken, kunnen we je alle tijd en aandacht geven die je verdient.

Wanneer heb je een beeldschermbril nodig?

Als je merkt dat je aan het einde van de dag prikkelende of vermoeide ogen hebt, dan kan dit een teken zijn dat je ogen te veel moeten inspannen. Of als je bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn, schouder- of nekklachten ervaart door veel computerwerk. Een computerbril biedt verlichting als je meer dan twee uur per dag achter een beeldscherm zit. Doordat de bril je op de juiste afstand scherp laat zien, zit je niet meer gebogen achter het bureau.

Wat doet een blauwlichtfilter?

Het blauwe ledlicht van beeldschermen is erg vermoeiend is voor ogen. Daarnaast vermindert het licht de aanmaak van melatonine, je slaaphormoon. Een grote hoeveelheid blauwlicht brengt je bioritme van slag: je lichaam denkt dat het langer dag is waardoor het langer duurt voordat je in slaap valt.

Je kunt ervoor kiezen om jouw bril of beeldschermbril uit te rusten met BlueClean filter: dit reduceert blauw licht waardoor je ogen minder vermoeid raken en je 's avonds sneller in slaap valt.

Met een computerbril neem je een goede werkhouding aan achter je beeldscherm. Dit is in tegenstelling tot de multifocale bril en de leesbril.

org-nl_eyewish:/Content Items/2017/10/zijkant-beeldschermbril.png

Computerbril

Helder en rustig zicht op beeldschermafstand. Dit is niet alleen plezierig voor je ogen maar het voorkomt ook spanning in je schouders en nek.

org-nl_eyewish:/Content Items/2017/10/zijkant-leesbril.png

Leesbril

Een leesbril geeft dichtbij optimaal zicht, op een afstand van ongeveer 30 tot 40 cm. Om met een leesbril goed op een beeldscherm te kunnen kijken, moet je erg dicht op het scherm gaan zitten.

org-nl_eyewish:/Content Items/2017/10/zijkant-MFbril.png

Multifocale bril

Een multifocale bril heeft twee optimale kijkgebieden. Een deel voor dichtbij en een deel voor veraf. Het kijkgebied voor de tussenafstand is erg smal. Naar een beeldscherm kijken met een multifocale bril kan zorgen voor een onnatuurlijke houding, wat kan resulteren in nekklachten.

org-nl_eyewish:/Content Items/2017/10/01_Eyewish_Illustratie_Bovenaanzicht_Book.png

Book*

Wanneer je veel leest achter je computer. Ideaal zicht tot 1 meter.

* Niet beschikbaar voor Office Standard.

org-nl_eyewish:/Content Items/2017/10/02_Eyewish_Illustratie_Bovenaanzicht_Pc.png

PC

Wanneer je meer dan 2 uur per dag met computers werkt. Ideaal zicht tot 2 meter.

org-nl_eyewish:/Content Items/2017/10/03_Eyewish_Illustratie_Bovenaanzicht_Room-.png

Room

Wanneer je vaak verder moet kijken, bijvoorbeeld in een vergadering. Ideaal zicht tot 4 meter.

Wat kost een beeldschermbril?

Bij Eye Wish Opticiens heb je de keuze uit drie verschillende beeldschermglazen. Afhankelijk van jouw kijkbehoefte en -situatie adviseren onze opticiens welk beeldschermglas het beste bij je past. De prijzen variëren tussen de 249 euro en 399 euro. Je kan kiezen voor Office Standard glazen tot beeldschermglazen van het topmerk Rodenstock. Al onze glazen zijn standaard voorzien van dun glas (1.6) en UltraClean coating: kraswerend, anti-reflectie, waterafstotend, vuilbestendig en anti-statisch.

Ontvang je een vergoeding (van je werkgever)?

Het werken achter een beeldscherm wordt een steeds groter onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden. Volgens de Arbowet zijn werkgevers verplicht om medewerkers - die last ondervinden bij het werken achter een beeldscherm - tegemoet te komen in de (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten van de bril. Zo kost jouw beeldschermbril je maar een deel van de eigenlijke waarde. Vraag je werkgever naar de regeling binnen jouw organisatie.

Maak vrijblijvend een afspraak met een opticien of kom naar jouw dichtstbijzijnde Eye Wish winkel. We helpen je graag.

Tijdelijk merkzonnebril cadeau

Koop nu een complete bril bij Eye Wish en krijg een merkzonnebril cadeau*.

© Copyright | Alle getoonde prijzen op de website zijn inclusief BTW
Gebruiksvoorwaarden | Privacy | Algemene voorwaarden | Cookies
betaalmogelijkheden ideal visa